top of page

De huidige tijd

"We gaan van een tijd van nemen naar een tijd van geven"

20221025_133754.jpg

De huidige samenleving is veelal op macht, bezitting en individualiteit gebaseerd, een veelal mannelijke kracht, waardoor angst en stress gemeengoed lijkt te zijn geworden. Met alle fysieke en emotionele problemen van dien aard. Een samenleving die veelal op angst is geconditioneerd is stuur- en controleerbaar en een mooi verdienmodel. Het is de rijken in onze samenleving er niet van gediend om vanuit overgave, vertrouwen, liefde, overvloed, verbinding en samenwerking te leven. Deze machts-, angst- en materialistische periode is een cyclus die in de huidige tijd ten einde komt. De maya's kondigden in 2012 het einde van de wereld aan, de tijd van macht en bezit. Een nieuwe tijd is aangebroken: een tijd van geven, verbinding, liefde en samenwerking. Dit is waar ik mee wil werken, met jou.

20230409_150448.jpg
20230209_202755.jpg

Ik zie mezelf meer als een schaduwwerker dan een lichtwerker. Het is heel verleidelijk om met allerlei beoefening of manieren van leven in een blizz te komen en hier proberen te blijven, maar ooit gaat toch dat donkere luik naar je eigen kelder, je demonen, je (voor-) ouders open en wordt je geconfronteerd met de onopgeloste, verzwegen of veroordeelde zaken uit je eigen leven. Ze lijken vaak immens groot. We zijn vanuit ons oerinstinct pijn vermijdend en genot zoekend. Maar achter de pijn ligt je werkelijke innerlijke goud. Vaak is de pijn veel minder groot als ons ego ons doet vertellen. Eenmaal er doorheen, hoef je niks meer weg te houden, te vermijden, niet meer naar anderen te wijzen maar kun je vanuit je eigen waarheid, puurder, en werkelijk geluk leven.

20230404_124302.jpg

In de huidige samenleving zijn we vooral geconditioneerd om externe voldoening en gehoorzaamheid na te streven om hieruit ons geluk en goedkeur te moeten halen. Maar wie bepaald voor ons dat we pas voldoen bij een voldoende voor Aardrijkskunde, als we 2 auto’s voor de deur hebben, je aan je vader kunt laten zien dat je succesvol bent of als je 30 pushups kunt doen? We zijn zo geconditioneerd dat we vaak niet meer weten en beseffen wat we werkelijk zelf willen en dat het er in de basis eigenlijk alleen maar om gaat dat jij gelukkig bent met jezelf, ongeacht wat je omgeving daarvan vindt.

20221028_083516.jpg

De 1 vindt het heerlijk om sochtends vroeg op te staan en heeft 2 uur nodig om te lummelen en op gang te komen en de ander is sochtends direct on fire en gaat graag direct sporten. Dat is niet goed of fout, dat is zoals je bent. Weer leren leven naar wie je werkelijk bent leert je gelukkig met jezelf te zijn. En als je gelukkig bent met jezelf kun je nog steeds 2 auto’s voor de deur hebben of 30 pushups doen, maar dan omdat JIJ dat leuk vindt, ongeacht de mening van een ander.

We leven met meer dan 8 miljard mensen op deze aarde en zijn allemaal anders bedraad, we hebben allemaal andere overtuigingen, allemaal andere behoeftes. Geef jezelf de ruimte om jezelf te (her-)ontdekken, je eigen waarheid te leven. Het zou pas saai worden als iedereen hetzelfde doet en leuk vindt, kom los van de conditionering van de samenleving.

bottom of page